Program kezelési útmutató
 
Menüablak és az elkészített weboldalak kilistázó ablaka. A program beindításakor a képernyő bal felső sarkában megjelenő téglalap a menüablak. Az ebben látható négy ikon:
= új adat megnyitás, = listázás, = frissítés, = a program leállítása.
Az első ikon () megnyomásakor új ablak nyilik ki a képernyőn.
Új adatok beírásának helye Ide lehet beírni a szükséges adatokat. Az adatok három csoportra oszthatók
Privát adatok - Első csoport:
Információ a Honlap üzemeltetőjéről; Név, Cím, Telefon, E-mail, a középső képről linkkapcsolat a kívánt oldalra vagy Webcímre...
elmentés helye és a beépítendő képek kiválasztása - Második csoport:
A kész oldal(ak) neve, az elmentés helye, a beépített háttérkép, a kiválasztott képek forráshelye, alapszínek beállítása...
(generált példa)szöveg beírása - Harmadik csoport:
Rövid információ az oldalon, HTML-kódban programozható Text-Menü (Freeware verzióban nincs Menü- és Frame-generátor)
Adatok beírva (Elmentés bal felső gombbal) A kitöltött oldalt elmentve, az oldal adatai egy adatbázisba kerülnek. Ezeket az adatcsomagokat a listából - bármikor - vissza lehet olvasni és szükség esetén megváltoztatni. A listán bejelölt adatból a bal alsó sarokban lévő HTML>> gomb megnyomásakor a program a beírt adatok felhasználásával generálja és a telepített böngészőn megjeleníti az elkészült weboldalt.

néhány háttérkép (700x525pixel)   Egy weboldal elkészítése egyszerü. Más kérdés, hogy tetszetős a "webdesign" vagy sem. Még egy dolog ami fontos, hogy az oldal ne csak a saját képernyőnkön jelenjen meg úgy ahogy mi azt láttatni szeretnénk a világhálón, de a valóságban is lássák ugyanolyannak  weboldalunkat egy kicsi, elavult PC-n is mint egy legújabb technika szerint összeszerelt nagyfelbontásu monitorral összekapcsolt kompjuteren.
  Programunk - éppen azért, hogy ne legyen problémánk a világon telepített böngészők különbségeivel, egy egyszetü szerkezetü weboldalt (oldalakat) generál.
a háttér kitöltése (tapéta - kisméretü képek egymás mellett)   A generáló program 800x600 vagy ennél nagyobb képfelbontású monitoron, egy szabadon választott színü vagy grafikával kitöltött háttér közepébe egy - ugyancsak szabadon kiválasztható - 700 x 525 pixel (képpont) méretü grafikát, képet helyez.
  Ezeket a "tapétákat" (lásd; sárga) és a "háttérképeket" mindenki saját maga is elkészítheti, de innen is letölthető néhány, rajzolóink által készített, - a weboldalak felépítéséhez - ingyenesen használható grafika. A cserélhető háttérkép jobb felső sarkában helyeztük el a "logo"-t, jó ha a kiválasztott kép elfér egy 126 x 80 px méretü helyre.
logo (126x80pixel) a bal felső sarokban Az oldalon elhelyezett néhány sor betü nagyságát és típusát előre beállítottuk, de ezeket egy külső un. CSS fájl segítségével meg lehet változtatni. (Aki nem hallott még erről, az a kitöltésnél a "CSS fájlnév" mezőt hagyja üresen.) Négy helyen lehet színeket beállítani, az első az "Cím" és a "Helyiség"  szövegszínét, a második a weboldal háttér - színét (csak akkor látszik, ha nem takarja el a "tapéta"), a harmadik a háttérkép mögötti tábla színének beállítását a negyedik az oldalba beleírt (a középkép fölötti) néhány soros szöveg színének kiválasztását teszi lehetővé. A beírt színkód az RGB-színeknek megfelelő hexadecimális érték.
középkép (link-kapcsolat lehetőséggel)

Egy színmezőbe belépve a Dátum magasságában a jobb oldalon ez az ikon jelenik meg. Erre kattintva, egy új ablakban kiválaszthatjuk a nekünk tetsző színárnyalatot. A választott színnek megfelelő hexadecimális számot másoljuk át a színmezőbe. Néhány példa:
Fekete=000000 / Fehér=FFFFFF
Piros=FF0000 / Zöld=00FF00 / Kék=0000FF
A beírt színekhez a  0 - 9, A, B, C, D, E, F karakterek engedélyezettek. A középre behelyezett grafika vagy fotó magasságának 200 pixel méret biztosított, szélessége max. 450 pixel, természetesen lehet kevesebb is.
Amennyiben az adatok között a Link címzés

A generált próbaoldal A generált próbaoldal, megváltoztatott közép-, háttérképpel és tapétával Programunkkal generált Weboldal (Svájcban) mező ki lett töltve, a weboldalon az egérrel erről a képről továbbléphetünk a kívánt web- oldalra, ill. külső Web- vagy E-mail címre.
A generált oldal - természetesen nem hasonlítható össze egy Webdesigner által
elkészített Weboldal kivitelével, de - mint említettük - ami se nem ló, se nem szamár; az öszvér, és az öszvérek köztudottan hasznos állatok. Ez csak egy eszköz azoknak akik még nem készítettek önállóan weboldalt, vagy nem akarják megtanulni. Ugyancsak eszköz azok számára, akik szeretnek grafikával dolgozni és kedvet éreznek arra, hogy egy weboldalon próbálják ki az általuk elképzelt színek összhangját, rajzkészségüket, kreativitásukat.
A generált oldal megfelel a
World Wide Web Consortium egyszerübb szabályainak és minden ismertebb böngésző hibátlanul képes megjeleníteni a világhálón az HTML kódolású Weboldalt.
Ennyit a programról. Müködése egyszerü, ha az oldal szinei, képei nem illeszkednek egymáshoz, egyszerü csere > elmentés > HTML generálással kendvünk szerint változtathatjuk az alapbeállítást.

képek, fotók