4. lépés
Próbaoldal, ahol mindenkinek joga van egy oldalhoz... ameddig le nem törli valaki...
Az elkészített oldalt WebFTP-vel lehet feltölteni és ha szükséges, megváltoztatni
  
 1. lépés
2. lépés
3. lépés
Home
...az oldalak     
 
Feltételezve, hogy mindenkinek - aki igazán akarta - sikerült elkészítenie egy gyönyörü weboldalt, amit a windows intézőben megkeresve és abban, az index.htm nevü fájlra rákattintva  böngészője (IE és a többiek) hibátlanul beindít... elérkeztünk oda, hogy ennek a munkának az eredménye a világhálón is látható kell legyen.
A megadott "login" és "passwort" felhasználásával, belépve a webszerver kezelőfelületére, a következő a feladat (Kérjük senki se nézzen ránk csúnyán, szervereink németországban vannak, és a CONFIXX program hevenyészett német fordításában a "password"-ot (jelszó) lefordították "passwort"-ra, de a "login"-ra már nem használják a "Benutzer" szavukat.):
Egérrel a képre kattintva, részletesen is megnézhető. Itt kell belépni a webszerveren kibérelt tárhelyhez tartozó kezelőfelületre. A következő képen látható oldal csak behatárolt változtatású lehetőséget biztosít a felhasználónak, mert ez csak egy - a "www.budapesti.info" - Domain-név alá telepített "albérlet" (subdomain). Akik gyakorlatban szeretnék megismerni a kezelőfelület müködését, azok lépjenek rá a CONFIXX  német vagy angol nyelvre beállítható onlinedemo oldalára.
Egérrel a képre kattintva, részletesen is megnézhető. A baloldali menüben az uj mappa elkészítése (Create Directory) valamint a fájl-feltöltés (Upload File) szükséges, a tárhelyen pillanatnyilag tárolt fájl(ok) és mappák pedik a jobb oldalon vannak kilistázva. Egy telepített mappa látható az images-on kívül és ez a "peldaoldal" nevet kapta.
Egérrel a képre kattintva, részletesen is megnézhető. Az új weboldalnak egy új "subdomain"-t készítve (ami ugyanaz mint egy mappa létrehozása a saját gépünkön) így néz ki: [Cteate Directory] gomb megnyomása, név beírása (egy szó - ékezetek és üres hely nélkül), majd a [create] "elkészíteni" gombbal a mappa létrehozása a szerveren.
Egérrel a képre kattintva, részletesen is megnézhető. A hely megvan, de még nincs alatta adat. Az uj mappa alá feltölthetjük az elkészített oldalt (jó ha "index.htm" a neve, ugyancsak ez alatt a mappa alatt telepíthetjük az "images" és "style" mappákat - a "style" mappa üres, ha a honlaphoz nem lett külső "css" fájl csatolva, az "images" alatt
Egérrel a képre kattintva, részletesen is megnézhető. ott vannak az oldalunkhoz kiválasztott képek és fotók. Az adatokat egyenként kiválasztva fel kell tölteni (upload >>> ide) a megfelelő mappa alá. Ha készen van, "Logout" (menü alul)  megnyomásakor lekapcsolódunk a webszerverről. A honlap megtekinthető a weben.
Akik FTP-programot szeretnének használni, azok kedvéért ideírjuk a szerver IP számát: 213.131.234.171 a megadott felhasználónévvel és jelszóval azon is dolgozhatnak. Bár mi a CuteFTP PRo-val küldözgetjük ide-oda az adatokat, a célnak bármelyik "kedvenc" megfelel.